De Algarve, gelegen in het uiterste zuiden van Portugal, staat vooral bekend om haar geliefde zandstranden. Je vliegt op de luchthaven van Faro en daar staan huurauto’s klaar om snel verder naar je hotel of appartement te reizen. Maar wat zijn de beste stranden van de Algarve?

De beste stranden van de Algarve

Veel vakantiegangers bezoeken de Algarve om te genieten van het heerlijke weer en de goudgele stranden. Het zuidelijke deel van Portugal kenmerkt zich door droge hete zomers met in het binnenland temperaturen die oplopen tot wel 35 graden Celsius. Aan de kust in de Algarve blijft de temperatuur in de zomer steken tot net onder de 30 graden. Genieten dus!

De beste stranden van de Algarve

Er zijn veel stranden in de Algarve, maar welke strandjes moet je kiezen? Wat zijn de beste stranden van de Algarve?

Castelejo

Lang en eenzaam zandstrand dat per fiets, auto of jeep te bereiken is. Afgelegen en staat garant voor rust en daarmee één van de beste stranden van de Algarve voor rustzoekers.

De beste stranden van de Algarve | Auto huren Fandango

Beliche

Strand dat wordt omgeven door gave grotten en rotsformaties. Beschut gelegen door de Cabo de São Vicente.

Praia da Rocha

Wordt in de zomer druk bezocht en heeft veel voorzieningen. De zee is kalmer dan die bij de zandstranden die meer in het westen liggen.

De beste stranden van de Algarve | Auto huren Fandango

Ilha de Tavira

Dit strand ligt tegenover het vasteland bij Quatro Aguas. In de zomer varen bootjes heen en weer. Het strand ligt aan de oceaanzijde en is geschikt om te zwemmen en voor windsurfen.

Overige mooie stranden

Praia da Marinha

Praia da Falésia

De beste stranden van de Algarve | Auto huren Fandango

Praia Dona Ana

In de zomer (zeer) druk en dat is niet voor niets. Het ligt aan een fraaie baai aan de weg en is één van de mooiste stranden van de hele Algarve. Met bootjes kan je naburige grotten bezoeken.

Arrifana

Eén van de mooiste stranden aan de westkust, gelegen aan de voet van hoge kliffen. De weg ernaartoe biedt prachtig uitzicht.

De beste stranden van de Algarve | Auto huren Fandango

Monto Gordo

Schoon strand met warm(er) water dat is omzoomd door dennen en daardoor een populaire plek is.

São Rafael

Klein populair strand met ondiep water. Je kan grotten verkennen. Het strand is te bereiken via een steile trap vanaf de bushalte, óf gewoon met de huurauto.

Martinhal

Breed, beschut zandstrand ten oosten van Sagres. Veel watersport, windsurfen, duiken en waterskiën.

Meia Praia

Met 4 kilometer het langste zandstrand van de Algarve. Per boot te bereiken vanuit Lagos, maar ook gewoon per auto.

De beste stranden van de Algarve | Auto huren Fandango

Senhora da Rocha

Drie beschutte zandstrandjes aan de voet van uitgesleten geelgekleurde kliffen. Danken hun naam aan de kapel op de oostkaap. De strandjes zijn te bereiken via steile trappen.

Carvoeiro

Is de naam van een vissersdorpje met een kleine baai. In de omgeving zijn veel zandstranden te vinden die je per boot of lopend over kliffen bereikt. Heerlijk snorkelen en zwemmen.

De beste stranden van de Algarve | Auto huren Fandango

Auto huren Faro zonder creditcard

Bij ons huur je een auto zonder creditcard en daarmee bezoek je de beste stranden van de Algarve. Op de luchthaven van Faro zijn auto’s te huur en indien je vooraf online reserveert dan weet je zeker dat er een huurauto voor jou klaarstaat. Een ander voordeel is dat je in je eigen taal kan boeken en bij aankomst op de luchthaven snel(ler) door kan naar je hotel of appartement.

Reisblogs en inspiratie

🌎 Elke week een nieuwe blog ✨


I-B-I-Z-A ❤️

Ibiza ❤️ - bekend van het nachtleven, de hippie-markt en de vele strandjes! Maar wat valt er nog meer te doen, waar moet je...

Lees meer

Direct een auto huren zonder creditcard


De beste stranden van de Algarve

Mooiste stranden Carvoeiro
Stranden Albufeira
Rustige stranden Algarve
Mooiste stranden Algarve kaart
Kust Algarve kaart